top of page
Kickstart 2-0015 detail.jpg

WAAROM POSITIONERING?

Merkpositionering is belangrijk omdat het helpt om een bedrijf of product te onderscheiden van de concurrentie en een unieke en onderscheidende identiteit te geven. Een sterk gepositioneerd merk zorgt ervoor dat een bedrijf zich kan onderscheiden van andere bedrijven in dezelfde markt en dat het zich op een positieve manier kan profileren. Dit kan leiden tot een grotere naamsbekendheid, een grotere klanttevredenheid en een grotere loyaliteit van klanten.

 

Een goede merkpositionering helpt ook om de waarde van een merk te verhogen en de prijs van een product of dienst te verhogen. Dit komt omdat klanten vaak bereid zijn om meer te betalen voor een merk waarvan ze denken dat het van hogere kwaliteit is of dat het beter past bij hun levensstijl of persoon.

WAAROM &GAGEMENT JOU BETER KAN HELPEN DAN DAT JE ZELF AAN DE SLAG GAAT. 

Bedrijven kiezen vaak voor het inhuren van &Gagement voor hun merkpositionering om de volgende redenen:

- Expertise en ervaring: Een bureau voor merkpositionering beschikt over specialistische kennis en ervaring op het gebied van merken en merkpositionering. Dit kan bedrijven helpen om sneller en efficiënter te werken aan hun merkpositionering en om hun merk op een professionele manier te positioneren.

- Objectiviteit: Een bureau voor merkpositionering kan objectief zijn en een buitenstaanders perspectief bieden, dit helpt om de interne blik te verruimen en nieuwe inzichten te verkrijgen over de bedrijfsstrategie en de positionering van het merk.

- Resources: Een bureau voor merkpositionering beschikt vaak over een groter budget en meer middelen dan een intern team, waardoor het in staat is om uitgebreidere onderzoeken en campagnes uit te voeren.

- Flexibiliteit: Een bureau voor merkpositionering kan flexibeler zijn in vergelijking met een intern team. 

bottom of page