top of page
Kickstart 2-0015 detail.jpg

BREEK DOOR DE DRUKTE EN LAAT JE MERK SCHITTEREN

Zes gevoelens van ondernemers die ze weerhouden van succesvol merk
 

Een onderneming runnen is fantastisch. Kunnen we uit eigen ervaring zeggen. Maar niet zonder slag of stoot. Het is keihard werken. Wij spreken ondernemers op dagelijkse basis met hun eigen zorgen die in de weg staan van een succesvol merk. Stiekem herkennen we er zelf ook wel een aantal. Zoals de tandarts die stiekem 1,5 minuut poetst. Enfin. We hebben ze op een rijtje gezet. 
1.    Onzekerheid: Veel ondernemers zijn onzeker over hun merk en hoe ze het moeten positioneren in de markt. Onzekerheid over doelgroep en concurrentie zijn de voornaamste triggers. 
2.    Verwarring: Ondernemers kunnen ook verward zijn over hoe ze hun merk moeten positioneren, of welke stappen ze moeten nemen. Verwarring over boodschap of identiteit zien we het meeste terugkomen. 
3.    Ontevredenheid: Ondernemers kunnen ontevreden zijn over de huidige beeldvorming van hun merk of over de resultaten die ze behalen met hun huidige merkpositionering. Denk aan ontevredenheid over resultaat of over afstemming. 
4.    Ambities: Ondernemers hebben vaak ambitieuze doelen voor hun bedrijf, zoals groei of expansie. Ze maken zich vaak het meeste zorgen over het (tempo) van de groei, of differentiatie. 
5.    Bezorgdheid: Ondernemers kunnen bezorgd zijn over de concurrentie en hoe ze zich hiertegen kunnen onderscheiden. Denk aan bezorgdheid over consistentie en de reputatie van het merk. 
6.    Haast: Ondernemers kunnen in haast zijn om snel resultaten te zien en verbeteringen te realiseren. Dit speelt met name als het gaat om marktdruk en het verwezenlijken van de groei-ambities.

 

Al deze dingen kunnen ervoor zorgen dat het ‘er niet van komt’ als het gaat om positionering. Terwijl dát juist de sleutel is. Het kan het allemaal oplossen! Laat ons je meenemen in de zoektocht naar de sleutel voor jouw succes. 
 

WAAROM POSITIONERING JOUW PROBLEMEN FIXT

Een strak gepositioneerd merk is van cruciaal belang voor een bedrijf om zich te onderscheiden van de concurrentie en zich op een positieve manier te profileren. Bij &Gagement gaan we voor de hoogste trede en voor een onvervangbare plek in het leven van jouw klanten. Dit kan leiden tot een grotere naamsbekendheid, een grotere klanttevredenheid en een grotere loyaliteit van klanten. Merkpositionering kan ook de waarde van een merk verhogen en de prijs van een product of dienst verhogen, omdat klanten vaak bereid zijn om meer te betalen voor een merk waarvan ze denken dat het van hogere kwaliteit is of dat het beter past bij hun levensstijl of persoonlijkheid. Die onvervangbare plek dus. 


&Gagement beschikt over specialistische kennis en ervaring op het gebied van merken en merkpositionering. Dit kan helpen om sneller en efficiënter te werken aan merkpositionering en om je merk op een professionele manier te positioneren. Wij doen onderzoek naar de markt en de concurrentie, geven inzicht in de wensen en behoeften van de doelgroep en creëren die onvervangbare, unieke en onderscheidende merkidentiteit. Je interne meetlat waar alle uitingen, campagnes en producten naast gelegd kunnen worden. 


Als dit allemaal staat kan &Gagement helpen bij de implementatie van de merkpositionering, bijvoorbeeld door het ontwikkelen van een merkstrategie, het creëren van campagnes en het ontwerpen van merkmateriaal. Dit kan ertoe leiden dat een bedrijf een grotere naamsbekendheid, een grotere klanttevredenheid en een grotere loyaliteit van klanten krijgt.


In samenvatting, merkpositionering is een belangrijk aspect voor het succes van een bedrijf en een professioneel merkpositioneringsbureau kan bedrijven helpen om sneller en efficiënter te werken aan hun merkpositionering en om hun merk op een professionele manier te positioneren, waardoor ze meer waarde krijgen voor hun merk en klanten, en zich onderscheiden van de concurrentie. Sterker nog: de concurrentie schaakmat te zetten door die onvervangbare plek in het leven van jouw klanten. 


WELKE BARRIERES VOOR MERKPOSITIONERING?

 

Onzeker over merk? Onze kennis en ervaring van de grootste tot de kleinste merken zorgt ervoor dat we alles wat we doen met goede voorbeelden kunnen staven. Samen met jou gaan we deze rit aan, met veel checks en balances. En waarbij we elkaar nooit uit het oog verliezen. 

Verward over de stappen? Duidelijkheid is key! Wij laten precies zien wat er wanneer gaat gebeuren. Met heldere en praktische oplossingen geven wij structuur en duidelijkheid. Niet alleen voor jou, maar ook voor je collega’s en stakeholders. 
Ontevreden over beeldvorming? Wij tonen aan dat de positievere beeldvorming jou gaat helpen om betere resultaten te halen. Niet alleen voor je merk, maar zeker ook voor je business en intern. 
Ambities? Wij tonen aan dat een strakke positionering direct invloed gaat hebben op je business. Jij wil vooruit, wij willen vooruit. Liever gisteren dan vandaag. Bij ons geen rapport in de lade. 
Bezorgd over je positie? Een sterk merk zorgt eerst dat je je gaat onderscheiden van je concurrentie en uiteindelijk dat je die onvervangbare plek gaat krijgen. Daarmee heb je de beste troef in handen. 
Haast? Precies om díé reden hebben we &Gagement opgericht. Geen lange recurring meetings, klankbordgroepen, ‘verticals’, nee: aan de slag! Wij zijn slagvaardig, snel in contact, benaderbaar en kunnen – als je dat wilt in zes weken het hele bovenstaande verhaal voor je timmeren en tot leven brengen. De tijd gaat nu in.

 

Overtuigd? 
Laten we samen werken aan een onderscheidende – nee, onvervangbare - en succesvolle merkpositionering voor jouw bedrijf, zodat je kunt groeien en excelleren in een drukke en competitieve markt.
Wij zitten klaar. 

1.    Onzekerheid
Onzekerheid over de doelgroep: Veel ondernemers zijn onzeker over wie hun doelgroep precies is en hoe ze hun merk hierop kunnen afstemmen. Dit kan leiden tot twijfel over de boodschap en de strategie van het merk, en kan leiden tot een gebrek aan duidelijkheid en focus.
Onzekerheid over de concurrentie: Ondernemers kunnen onzeker zijn over hoe hun merk zich verhoudt tot die van hun concurrenten. Dit kan leiden tot twijfel over hoe ze zich kunnen onderscheiden en hoe ze hun unieke waarde kunnen aantonen. Dit kan leiden tot een gebrek aan zelfvertrouwen en het niet kunnen benutten van de kansen die er zijn in de markt.
2.    Verwarring
Verwarring over de boodschap: Veel ondernemers zijn verward over welke boodschap ze willen uitdragen met hun merk. Dit kan leiden tot inconsistentie in de communicatie, en het kan er ook voor zorgen dat het merk niet aanspreekt op de juiste doelgroep.
Verwarring over de identiteit: Ondernemers kunnen verward zijn over de identiteit van hun merk en hoe deze zich verhoudt tot de identiteit van hun bedrijf. Dit kan leiden tot een gebrek aan duidelijkheid en consistentie in de communicatie van het merk, en kan ook leiden tot een gebrek aan emotionele connectie met de doelgroep.
3.    Ontevredenheid
Ontevredenheid over de resultaten: Ondernemers kunnen ontevreden zijn over de resultaten die hun huidige merkpositionering oplevert, zoals een gebrek aan groei, een gebrek aan naamsbekendheid of een gebrek aan conversies. Dit kan leiden tot een gevoel van frustratie en ontevredenheid, en het kan hen aanmoedigen om hun merkpositionering te herzien.
Ontevredenheid over de afstemming: Veel ondernemers zijn ontevreden over hoe hun merkpositionering afgestemd is op de doelgroep en de markt. Dit kan leiden tot een gevoel van ongemak, omdat hun merk niet aansluit bij de verwachtingen van de doelgroep en niet genoeg opvalt in de markt. Dit kan hen aanmoedigen om hun merkpositionering te herzien om beter afgestemd te zijn op de doelgroep en de markt.
4.    Ambities
Groei: Veel ondernemers hebben de ambitie om hun merk te laten groeien, bijvoorbeeld door meer klanten aan te trekken of een grotere markt aan te spreken. Hierbij kan een goede merkpositionering helpen, door het merk op een consistente manier te profileren en de juiste boodschap over te brengen naar de doelgroep.
Differentiatie: Ondernemers hebben vaak de ambitie om zich te onderscheiden van hun concurrenten. Een goede merkpositionering kan hierbij helpen, door het merk een duidelijke identiteit te geven die zich onderscheidt van andere merken in de markt. Hierdoor kan een merk een uniek verkoopargument aanbieden aan zijn doelgroep en zich beter onderscheiden van de concurrentie.
5.    Bezorgdheid
Reputatie: Ondernemers kunnen zich bezorgd maken over hoe hun merk wordt waargenomen door de consumenten, en hoe hun reputatie beïnvloed kan worden door hun merkpositionering. Dit kan leiden tot bezorgdheid over hoe hun merk wordt geassocieerd met bepaalde kenmerken of waarden, en hoe dit kan beïnvloeden hoe consumenten het merk waarnemen.
Consistentie: Ondernemers kunnen zich bezorgd maken over de consistentie van hun merkpositionering, en hoe dit kan leiden tot verwarring of een gebrek aan herkenbaarheid bij hun doelgroep. Dit kan leiden tot bezorgdheid over hoe hun merk wordt gepercipieerd en hoe dit kan beïnvloeden hoe consumenten zich verhouden tot het merk.
6.    Haast
Marktdruk: Ondernemers kunnen haast hebben om hun merkpositionering te versterken wanneer zij zich in een markt met veel concurrentie bevinden. Dit kan leiden tot haast om zich snel te onderscheiden van andere merken, en om snel een uniek verkoopargument te creëren voor hun doelgroep.

Groei-ambities: Ondernemers kunnen haast hebben om hun merkpositionering te versterken als zij snel willen groeien en hun marktaandeel willen uitbreiden. Dit kan leiden tot haast om een sterk merk te creëren dat aantrekkelijk is voor een groter publiek, en om snel een grotere doelgroep aan te spreken.
 

bottom of page